Werkwijze

MIJN WERKWIJZE

BELEVING


Een tuin moet plezier geven en geen reden zijn tot stress. Ik doe dat door tuinen in balans te maken en te houden. Ook zal ik als ecologisch hovenier de ecologische waarde van de tuin willen vergroten. Hoe natuurlijker de tuin, hoe meer leven. Een natuurlijke tuin is ieder seizoen prachtig en biedt elke dag nieuwe verrassingen.

AANPASSINGEN


Het is niet altijd nodig om de hele tuin op de schop te nemen. Wilt u een natuurvriendelijke(re) en levendige tuin? Ook dan kom ik graag langs voor adviezen of tuinwerkzaamheden! Met (kleine) aanpassingen kan een tuin vaak al veel natuurvriendelijker worden.


ONTWERP


Een tuinontwerp begint met een kijkje in de omgeving. Ik kijk naar de uitgangssituatie en uw wensen. Aan de hand hiervan maak ik een vlekkenplan die we samen bespreken. Vervolgens volgt het ontwerp. Pas als u tevreden bent, ga ik over tot het maken van een beplantingsplan. 

ADVIES


Heeft u een probleem met uw tuin? Een plaag, bepaalde planten die het slecht doen of weet u niet goed wat u met (bepaalde delen van) de tuin aan moet? Aardkracht Tuinen kan u hierbij helpen en deze problemen op een natuurvriendelijke manier proberen op te lossen. 


AANLEG


Bij de aanleg schenk ik veel aandacht aan de bodem. Een gezonde bodem heeft een goede structuur, bevat allerlei bodemorganismen en houdt water en voedingsstoffen vast waardoor planten zich optimaal kunnen ontwikkelen. 
ONDERHOUD


Elke tuin heeft onderhoud nodig. Wilt u uw tuin natuurvriendelijk, maar ook onderhoudsarm? Komt u niet toe aan het werk in de tuin of heeft u een professional nodig voor een enkele klus? Neem contact op voor de mogelijkheden. 


Hoe ga ik te werk?

Allereerst maak ik met u een kennismakingsafspraak. Ik vind het belangrijk om te weten wie u bent alvorens ik aan de slag ga. Een tuin is net als de eigenaar heel persoonlijk. De uitstraling en de functies van een tuin moeten bij uw wensen aansluiten. Samen bespreken we de mogelijkheden en die vormen we om tot een tuinplan.


Ecologisch

Als ecologisch hovenier draag ik zorg voor de aarde, de omgeving en de tuinen die ik aanleg. Gifgebruik en kunstmest zijn uit den boze. Ik werk op een diervriendelijke manier, ben milieubewust en kijk naar de lange termijn. Zo veel mogelijk variatie in de tuin vind ik belangrijk. Daarom leg ik onder andere stinzenbeplanting, groendaken, vijvers, wadi's en bloemenweides aan. 


Diervriendelijk

In mijn tuinen zijn dieren welkom. Deze hebben allemaal hun eigen plek. Zo zijn slakken, luizen en rupsen in de tuin geen enkel probleem. Deze staan onderaan de voedselketen en zijn voer voor kikkers, egels en vogels. Zo lang tuinen geschikt zijn voor dit soort roofdieren, zullen plagen zich niet snel voordoen. Hoe groener en wilder de omgeving hoe meer mogelijkheden er zijn om dieren naar uw tuin toe te trekken. 


Duurzaam en klimaatbestendig

Ik maak zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen die op een duurzame manier vervaardigd zijn. Mijn plantgoed koop ik zoveel mogelijk in bij kwekers die biologisch of ecologisch werken. Ik zorg dat de planten die ik poot, passen bij de plek en bij ons (veranderende) klimaat. 


Vanwege mijn werkwijze ben ik aangesloten bij Wilde Weelde; de vakvereniging voor een natuurrijke omgeving. 


Aardkracht Tuinen is lid van:

Aangesloten bij Bewust Nijmegen