Mijn verhaal

OVER MIJ


MIJN VERHAAL


Ik ben Luuk Wijering en in 2019 gestart met Aardkracht Tuinen. Ik ben geboren en getogen in Twente en een echt natuur- en buitenmens. Dat heb ik van mijn ouders meegekregen. Van jongs af aan ga ik geregeld met mijn vader mee vogels spotten (foto 1). Stiekem was ik toen ik klein was, meer bezig met het vangen van sprinkhanen en kikkertjes dan dat ik aandacht had voor de vogels.

Al vroeg leerde ik de relaties tussen roof- en prooidier en hoe complex de wereld van planten en dieren in elkaar steekt. 


Na de middelbare school heb ik de bachelor Biomedische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit afgerond en ik ben vervolgens de master Clinical Human Movement Sciences gaan doen. Voor stage bracht ik een half jaar door in Nieuw Zeeland. Daar trok ik iedere vrij moment de natuur in: huttentochten maken door de wildernis, trail runnen, bergen beklimmen, etc. Eenmaal terug in Nederland miste ik de trektochten in de natuur en de vrijheid die me dat gaf. Ik werd me bewust dat hoewel ik mijn studie erg leuk vond, hier niet mijn passie lag. Ik wilde niet meer de hele dag binnen achter de computer of in het laboratorium werken, ik wilde naar buiten. 


In die periode verhuisde ik naar een huis met een enorm verwaarloosde tuin. Zonde vond ik, dus ik besloot deze aan te pakken. 's Ochtends ging ik 'even een uurtje' aan het werk en verbaasd keek ik dan 'een uur'  later op mijn horloge om te zien dat het al half vier was en ik vergeten was te lunchen. Ook tijdens het afronden van mijn studie was ik ieder vrij moment in de tuin te vinden (foto 2). Het werk gaf me enorm veel voldoening. De keuzes die ik maakte gaven direct resultaat en leidden tot een explosie aan leven in de tuin. Ook op mijn huisgenoten had de tuin een aantrekkende kracht, wat leidde tot een hechter huishouden. Ik had een nieuwe passie ontdekt en ik wist nu wat ik wilde: als ecologisch hovenier aan de slag gaan.


Ik voegde daad bij het woord en startte mijn bedrijfje met de missie om mensen meer te verbinden met de natuur. Ondertussen ben ik al ruim 3 bezig. In de tussentijd heb ik mezelf en mijn bedrijf enorm ontwikkeld. In 2023 heb ik de MBO-plus opleiding Ecologisch Hovenier van TerraNext afgerond. Met al deze kennis laat ik steeds meer mensen verwonderen over de bijzondere en complexe wereld waar wij onderdeel van uitmaken. Dat zal ik ook in de toekomst blijven doen.


Wil je meer over me weten? Ik zou het leuk vinden als je me volgt! Dat kan via facebook en instagram. Ook post ik zo nu en dan op mijn blog
Tuintje van mijn studentenwoning in Nijmegen.

Foto 1: Vogels kijken met mijn vader

op Schiermonnikoog.

Foto 2: Grasmaaien in de gerenoveerde tuin van mijn studentenhuis.